Pečené hrušky v čokoládovém těstě potěší nejen po nedělním obědě. Recept, který přinášíme, je rychlý a jednoduchý. Jeho příprava i s upečením by neměla trvat déle než hodinu.
Budeme potřebovat:
1 menší hrnek hladké mouky
1/3 hrnku cukru
¼ hrnku oleje
½ hrnku mléka
1 větší vejce
½ prášku do pečiva
2 lžíce strouhané kvalitní hořké čokolády
15 malých hrušek
Vejce, cukr a olej vyšleháme a postupně přidáme všechny ostatní suroviny. Připravíme formy na muffiny, které vyložíme papírovými košíčky. Do každého dáme lžíci a půl těsta, pak doprostřed formy vložíme hrušku, kterou jsme před tím zbavili jádřinců. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 25 – 30 minut.