Policisté pátrají po totožnosti neznámého muže

Sokolovští policisté pátrají po totožnosti neznámého muže, který se v době, kdy byla provedena platba odcizenou platební kartou, nacházel v prodejně smíšeného zboží. Žádají muže z videozáznamu, aby se obrátil přímo na policisty z obvodního oddělení Sokolov – město na telefonním čísle 974376600, nebo na kterékoliv obvodní oddělení, a pomohl tak s objasněním případu.

Foto: Policie ČR

„Dosud neustavený pachatel měl 30. prosince loňského roku mezi desátou a jedenáctou hodinnou dopolední v jedné z posiloven v Sokolově vzít volně odložený klíč od skříňky,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Tu měl otevřít a odcizit z ní mobilní telefon, platební karty, klíč od služební vozidla nebo osobní doklady. Do následujícího dne, tedy 31. prosince loňského roku, měl s platební kartou provést celkem tři platby. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 5 tisíc korun,“ sdělil.

Policisté z obvodního oddělní Sokolov – město ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté žádají také případné svědky, kteří muže na videozáznamu poznají, aby informace, které pomohou při vyšetřování, volali na linku 158.