Pod okno si postavil palety a vlezl do bytu za bývalou družkou. Pak ženu zmlátil

Až na tři roky by mohl jít do vězení dvaačtyřicetiletý muž, který vlezl oknem do bytu bývalé družky. Tam začal ženu mlátit. Sokolovští policisté sdělili muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Dvaačtyřicetiletý muž měl v první polovině letošního roku v jedné menší obci na Sokolovsku dorazit k jednomu z domů,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „S sebou si měl přinést dvě dřevěné palety, které vyskládal pod okno přízemní bytové jednotky jeho bývalé družky. Následně vnikl do bytu a setrval v něm i přes výslovný nesouhlas sedmatřicetileté uživatelky. Muž měl svou bývalou družku ihned fyzicky napadnout, a to údery pěstí do hlavy. Incidentu si měl všimnout soused ženy, který podezřelého muže z bytu vyvedl,“ uvedl.

Podezřelý muž se měl ale vrátit ke vstupním dveřím do bytu, do kterých měl začít kopat a vymáhat si vstup, čímž dveře poškodil. „Když si žena myslela, že už se na chodbě nenachází, otevřela dveře, které následně dvaačtyřicetiletý muž silou přetlačil a opět vnikl do bytu. Tam měl ženu opět fyzicky napadnout pěstmi do hlavy,“ upřesnil mluvčí s tím, že z bytu ho následně opět vyvedl pozorný soused, který ženě přišel na pomoc. Podezřelý muž následně z místa odešel.

Svým jednáním způsobil na poškozených dveřích škodu přibližně 5 tisíc korun.