Ve Skalné se bude slavit. Chystají se dožínky

Ve Skalné se bude slavit! Ukázky starých řemesel, výpěstky zahrádkářů, prodej farmářských výrobků, spanilá jízda traktorů i tradiční občerstvení, to vše bude k vidění na Skalenských dožínkách. Akce se uskuteční v sobotu 10. září od 10 hodin. Pro návštěvníky bude připravená i prohlídka muzea historické zemědělské techniky. Chybět nebude ani nabídka tradičního občerstvení, jako třeba křupavé bramboráky nebo výborné domácí koláče.

„Zveme všechny zájemce na tradiční akci, na které si užijí celý den zábavy,“ uvedl jeden z organizátorů Martin Sandner. „Pro návštěvníky bude připravena například spanilá jízda traktorů po obci a výstava výpěstků našich zahrádkářů. Ten, kdo přijde, bude moci také ochutnat buchty a koláče s různými náplněmi, které na dožínky připravily Skalenské ženy,“ doplnil.

K vidění bude zemědělská technika od minulého století až po současnost, kde mohu příchozí obdivovat například nejstarší historický traktor Svoboda z roku 1935, ale přichystány budou také nové exponáty. Přístupné bude také retro muzeum, kde si návštěvníci připomenou časy dávno minulé, kuchyň z 50. let a dobovou kancelář státních statků. „Pro děti bude připravena keramická dílnička i s malováním. Nejen ti větší mohou zhlédnout ukázky starých řemesel, například mlácení obilí klasickým způsobem- cepy, mlátičkou z 30. let se stacionárním pohonem, výrobu příze na kolovrátku a mnoho dalšího,“ upřesnil. Po celou dobu trvání akce bude pro přítomné připraveno občerstvení.