Seebergem bude znít zhudebněná poezie v podání Quanti Minoris

Seebergem bude znít zhudebněná poezie středověkých autorů. Koncert se uskuteční v pátek 19. srpna v 19.30 hodin. Vstupenky již teď v předprodeji. V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční v nedalekém kostele Svatého Wolfganga.

Foto: Archiv skupiny Quanti Minoris

„Hudba Quanti Minoris zazní v prostorách hradního nádvoří a my se budeme moci přenést o několik století zpět. Možná se trochu zasníme i přesto, že hudba inspirovaná časy dávno minulými zazní v moderním pojetí. Sama skupina Quanti Minoris charakterizuje svou tvorbu jako „středověký pouliční bigbít“ a právem je přezdívána jako „čeští Blackmore’s Night“, říká kastelánka.

Na jakou hudbu se posluchači mohou těšit? Jak hudebníci na svých stránkách uvádějí, tak žánrově lze Quanti Minoris zařadit jako historizující folkrock s keltskými kořeny. Za nejvýstižnější označení lze považovat hradní podobu rocku, tedy „hradrock“. Repertoár tvoří, kromě vlastní tvorby, většinou zhudebněná poezie středověkých autorů (anonymních, ale i známých jako např. F. Villon). Hudba je vlastní a je pouze inspirována hudbou z období 13. – 17. století.

Vstupné: 220 korun v předprodeji ve františkolázeňském infocentru a na pokladně hradu Seeberg. Na místě 250 korun.

Doprava bude zajištěna z Františkových Lázní – sadů a zpět.