K 10. výročí cyklostezky je přichystána cyklotour, která povede z Chebu do Höchstädtu

V neděli 24. července oslaví Mostní cyklostezka Bavorsko – Česko v rámci Wiesenfestu v Höchstädtu své 10. výročí. K tomuto výročí připravil okres Wunsiedel ve Fichtelgebirge pestrý program se skvělou nabídkou na téma „cyklistika“ pro celou rodinu. Chybět nebude  boslužba, živá hudba a přichystány budou také regionální kulinářské speciality. Cyklotour povede z Chebu do Höchstädtu. Více v programu níže

Ilustrační foto Pixabay

Stezka, které byl Německou cyklistickou cenou udělen titul kvalitní cyklostezka, a jež je také součástí „Bavorské sítě pro cyklisty“, vede převážně po starých železničních tratích jako hlavní tepna regionu, spojuje města, obce a okresy a – v pravém slova smyslu – staví mosty do Aše v České republice až do Fichtelbergu v okrese Bayreuth. Je oblíbená u turistů i místních obyvatel a nepochybně přispěla k cenným rozvojovým impulsům na této trase. Více zde

Selb 2023 gGmbH se akce účastní s informačním stánkem a nabídkou „Německo-české jazykové animace“, do které se ve spolupráci s organizací TANDEM (https://jasan.tandem-org.eu/de/) může zapojit každý návštěvník.

Ve snaze upozornit na síť přeshraničních cyklotras a posílit cyklistiku také v síti EGRONET, organizuje tým společnosti cyklotour z Chebu do Höchstädtu, která je součástí hvězdicové jízdy na jubilejní akci.

Kromě toho pořádají do Höchstädtu výlet také cyklisté z Aše a Selbu. Podrobnosti najdete na webových stránkách akce.

https://www.landkreis-wunsiedel.de/landratsamt/radverkehr/jubilaeum-brueckenradweg.

Okres Wunsiedel ve Fichtelgebirge jako pořadatel a Selb 2023 gGmbH jako kooperační partner se těší na mnoho návštěvníků na místě Wiesenfestu v Höchstädtu a rádi poskytnou informace o tématech cyklistického regionu a přeshraniční spolupráce mezi Bavorskem a Českou republikou.

Místo odjezdu

Čas

Odjezd

Místo setkání

Vedoucí zájezdu

Komentář

Cheb / Skalka

 

Pomezí nad Ohří

 

Schirnding

 

 

 Rosenbühl

08:33 hod

08:40 hod

 

09:05 hod

 

09:30 hod

 

 

 10: 00 hod

před nádražím

 

nádraží

 

odpočívadlo na Valdštejnově cyklostezce

 

na Ginko cyklostezce

 

 

 

 

Pablo Schindelmann

 

 

 

 

příjezd vlakem z Hofu