Na bohoslužbě vzpomněli na zemřelé policisty a členy integrovaného záchranného systému

V pořadí už osmá bohoslužba za bezpečí, zemřelé policisty a členy integrovaného záchranného systému se uskutečnila v Ostrově. Akce byla tradičně zahájena před místním obvodním oddělením pietním aktem u pomníčku nstržm. Martina Duchoně.

Foto: Policie ČR

Jen pro připomenutí, tak nstržm. Martin Duchoň, který sloužil právě na obvodním oddělení v Ostrově, zemřel ve službě 6. listopadu 1997. Tehdy společně s kolegou pronásledovali v Ostrově ujíždějící vozidlo. Následně mělo dojít ke střelbě a jedna ze střel zasáhla nstržm. Martina Duchoně, který svým zraněním bohužel na operačním sále podlehl a stal se tak 55. padlým policistou od roku 1990.

Foto: Policie ČR

Po tomto pietním aktu následovala v kostele Sv. Michaela Archanděla a Panny Marie Věrné Mše svatá za bezpečí a zemřelé policisty a členy integrovaného záchranného systému.

Foto: Policie ČR

Již tradiční bohoslužby se zúčastnili policisté z obvodních oddělení, ale také samozřejmě brig. gen. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Svou návštěvou akci opět podpořil také náměstek policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Tomáš Kubík.

nprap. Jakub Kopřiva