Karlovarští policisté zachránili muži život

Karlovarští policisté zachránili muži život. V pondělí 20. června krátce po 21. hodině si prap. Robert Beránek z obvodního oddělení Karlovy Vary – město všiml muže, který seděl na betonovém zábradlí Ostrovského mostu v Karlových Varech. I když měl policista volno, situace ho nenechal klidným. Měl podezření, že by si sedící muž mohl ublížit, tak okamžitě vyrozuměl svého kolegu na operačním středisku. Ten na místo ihned vyslal policejní hlídky a podezření se potvrdilo, protože devětadvacetiletý muž měl opravdu v plánu ze zábradlí skočit.

Foto: Policie ČR

Jako první k místu přijela hlídka cizinecké policie ve složení pprap. Alexandr Pacholík, nstržm. Dominik Harcuba a nstržm. Olga Opletalová. Trojice se vydala k muži sedícímu na zábradlí a snažila se s ním komunikovat. „Muž po krátké konverzaci naštěstí slezl ze zábradlí. Poté jsem ho vyzval, aby se vzdálil od zábradlí a to udělal,“ uvedl pprap. Alexandr Pacholík. Poté se začal devětadvacetiletý muž policistům svěřovat se svými problémy. „Samozřejmě jsme se ho snažili hlavně psychicky podpořit, poradit mu a několikrát mu zopakovali, že tohle není řešení. Jsem rád, že si to rozmyslel a z mostu neskočil,“ uvedl nstržm. Dominik Harcuba, který u policie slouží necelé dva roky. „Do podobné situace jsem se dostal vůbec poprvé. Člověk ale musí počítat s tím, že se tohle může stát kdykoliv, takže musí být připraven, aby to pak zvládl,“ dodal a doplnila ho kolegyně nstržm. Olga Opletalová. „Jak říkal kolega, tak nejdůležitější je, že to tentokrát dopadlo dobře.“

Devětadvacetiletý muž se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,15 promile.

Následně byl muž z preventivních důvodů převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

nprap. Jakub Kopřiva