Téměř devět desítek událostí řešili hasiči v průběhu uplynulého víkendu

Ani uplynulý víkend se neobešel bez dopravních nehod. Například v Nejdku v ulici Karlovarská došlo v sobotu 18. června ke střetu motocyklu se zaparkovaným autem. Řidič motocyklu bohužel utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Hasiči vyjížděli také k požárům i zajištění náhradní elektrické energie.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

 Ve Staré Roli pak hasiči zajistili zdroj náhradní elektrické energie v domově pro seniory, kde bylo nutné zajistit provoz zdravotnických přístrojů. Několikrát za víkend pak hasiči asistovali u různých společenských či sportovních akcí.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Častým výjezdem pak byly požáry. Těch bylo v průběhu víkendu celkem 22. U Kynšperka shořelo na silnici D6 osobní auto, v Aši přístavek u rodinného domu, v Lokti dřevěná autobusová zastávka, v Chodově vybavení bytu. Nejčastěji hořela suchá tráva či lesní porost, například u Ostrova, Březové, Rotavy, Chebu, Nejdku, Odravy, Lokte, Vintířova či Krásného Údolí.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

 V aktuálním slunečném a velmi teplém počasí je riziko vzniku požáru v přírodě velmi vysoké a je na místě maximální opatrnost při používání otevřeného ohně. Hrozí nejen vznik požáru, ale hlavně jeho rychlé rozšíření.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje