Z nových aut odmontoval čtyři alu kola s pneumatikami

Nová auta na vlaku nenechal třicetiletého muže v klidu. Nejvíc ho zaujala kola. Ze dvou vozidel odmontoval čtyři alu kola s pneumatikami. Nejen, že si lupu dlouho neužíval, ale obě auta ještě poničil. V případě prokázání viny hrozí třicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto: Policie ČR

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci muži z Chebska.

Foto: Policie ČR

„Ten měl v polovině května letošního roku přijít kolem poledne k odstavenému nákladnímu vlaku na jednom z nádraží na Chebsku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl z nových osobních automobilů, který vlak převážel, demontovat alu kola i s pneumatikami. Nakonec měl takto ze dvou vozidel odcizit celkem čtyři alu kola s pneumatikami. Při demontování měl navíc svou neodbornou manipulací obě vozidla poničit. Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 50 tisíc korun,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně se začali případem okamžitě zabývat. „Po několika hodinách třicetiletého muže, který měl pneumatiky odcizit, policisté vypátrali,“ sdělil mluvčí s tím, že se následně ke krádeži přiznal a policistům dobrovolně vydal všechny čtyři alu kola s pneumatikami.