Na Kraji dokořán představí zajímavé osobnosti regionu

Den nabitý programem pro malé i velké, plný zábavy, hudby a her, to je Kraj dokořán, který můžete navštívit v pátek 17. června 2022  od 9 hodin ráno v areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech. Součástí akce se stanou také diskuse s osobnostmi, které žijí a pracují v Karlovarském kraji a díky nimž se náš region má šanci přetvářet a rozvíjet k lepšímu. Setkat se s nimi a debatovat o různých tématech mohou návštěvníci Kraje dokořán hned třikrát. Diskuse se budou konat ve stanu mezi budovou B krajského úřadu a budovou Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

Autor fotografie: KÚKK

První diskuse 10.00 – 10:45

„Kulturní a kreativní“

Hostem debaty bude designer  Jiří Hanek, který je jedním ze zakladatelů spolku PROTEBE live a spolutvůrcem karlovarské galerie SUPERMARKET WC. Dále ředitel Domu kultury Ostrov Lukáš Lerch, jinak pedagog a umělec zapojený do mnoha kreativních projektů. Pozvání přijal i spisovatel Štěpán Javůrek, autor knihy Chaloupky či Nebe nad Perninkem. Čtveřici uzavírá Matyáš Smutný, člen spolku KultiVary, který pracuje jako specialista marketingu a komunikace. 

Druhá diskuse 13.00 – 13. 45

„Pracovní výzvy“

V diskusi si mohou zájemci poslechnout Martinu Paboučkovou, která vede Mateřské centrum Klubíčko v Chebu a za své aktivity získala v minulosti cenu Křesadlo, dalším hostem se stane ředitel Bečovské botanické zahrady Jiří Šindelář, jenž je aktivní v řadě spolků se zaměřením na ochranu životního prostředí. Debatovat přijede rovněž michelinský kuchař Jan Krajč, který založil v Karlových Varech zážitkovou restauraci Le Marché a je autorem kuchařky se zajímavými gastronomickými tipy. Své postřehy o tom, jak rozjet podnikání v regionu, přidá Nikola Al Haboubi Florianová, majitelka ekologického květinářství Něžná pivoňka.

 Třetí diskuse 16.00 – 16.45

„Tradice“

Mezi odpolední diskutující bude patřit hoteliér Lukáš Lojín, jehož rodina vlastní v Lokti kromě jiného hotel a rodinný pivovar Svatý Florian a rozvíjí turistický ruch ve městě. V diskusní sestavě nebude chybět Pavel Tomek, předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné a místopředseda dozorčí rady skupiny SUAS GROUP, tedy představitel společnosti, která prochází  zásadní transformací a soustředí se i na aktivity vedoucí k udržitelnému rozvoji našeho regionu. Diskuse se zúčastní rovněž Marcela a Vladimír Lažanští, kteří jsou majiteli zámku v Chyši a zároveň stojí za obnovou bývalých lázní v Kyselce.

Zdroj: KÚKK