Přeshraniční policejní akce zúčastnily dvě desítky policistů

Přeshraniční policejní akce, která se uskutečnila ve středu 8. června, se zúčastnily dvě desítky policistů. Cílem této preventivní akce bylo zaměření se na přeshraniční distribuci drog a materiálů s extrémistickou tématikou.

Foto: Policie ČR

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje měli na starost zejména kontroly na pozemních komunikacích přecházející v polní cesty, takzvané zelené hranice, nebo nádraží. Kontroly na hlavních pozemních komunikacích prováděli němečtí kolegové z policejního ředitelství ze Zwickau.

Foto: Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jana Bílka byly kontroly osob a vozidel zaměřeny na odhalování držení a distribuci omamných a psychotropních látek, zejména metamfetaminu a marihuany, s důrazem na vývoz drog mimo území České republiky s cílem omezit dopady nelegální prvovýroby drog v České republice na drogovém trhu, dále na držení a distribuci materiálů s extrémistickou tématikou. „U osob kontrolovali například legálnosti vstupu, pobytu a dodržování povinností cizinců na území České republiky, kontrola cestovních dokladů se zaměřením na jejich pravost a platnost. Policisté také pátrali po hledaných či pohřešovaných osobách,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při preventivní akci, které se zúčastnilo na dvě desítky policistů Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje z obvodních oddělení, cizinecké nebo kriminální policie, bylo společně zkontrolováno na 360 vozidel a bezmála 400 osob. „Při kontrolách byl zjištěn jeden trestný čin a devět přestupkových jednání. Celá akce byla řízena ze společného štábu,“ doplnil Jan Bílek.