Na Pomezí připravili další zábavnou stezku

Na Pomezí připravili další zábavnou stezku, která bude nejen pro místní obyvatele přístupná od 10. června 2022. Cesta má 12 zastavení a vede od kostela v Pomezí nad Ohří až na Rathsam. Přibližná délka trasy i se zpáteční cestou je asi šest kilometrů.

„Hlavním úkolem stezky je, aby se děti seznámily s tím jak funguje obec,“ uvedl starosta Pomezí nad Ohří Radek Tlačil. „Před výběrem stezky je nutno podle věku dětí vybrat vhodnou obtížnost. Lehčí – zelená, těžší – červená. V některých otázkách využíváme QR kódy, takže je potřeba, aby děti měly (nebo jejich průvodce) u sebe mobil (a funkční data) se čtečkou QR kódů. V případě, že nechcete, aby děti využívaly mobily, bude na začátku stezky v deskách poskytnuto několik výtisků s obsahem QR kódů,“ informoval s tím, že po absolvování stezky prosí zase vrátit do desek k dalšímu využití. Ten, kdo nestihne stesku projít tenhle týden, bude mít šanci ještě několik týdnů.

V průběhu stezky si děti na odpovědní kartičce, kterou si vytisknete  na odkazu https://www.pomezinadohri.cz/sqele-misto-k-zivotu/ , vytvoří obrazec, který si na konci stezky zkontrolují, jestli vytvořili ten správný (tužku sebou).

V odkazu  je také možné za absolvování stezky vytisknout diplom a také omalovánky.