Řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do odbočujícího auta

Řidič se pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do odbočujícího auta. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 70 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

„V pondělí 2. května letošního roku došlo krátce po 13. hodině na pozemní komunikaci druhé třídy, konkrétně v Královském Poříčí, k dopravní nehodě,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „K té mělo dojít tak, že čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen, jedoucí ve směru z Nového Sedla na Sokolov, se zřejmě plně nevěnoval řízení a přehlédl před sebou zpomalující a odbočující vozidlo značky Škoda. Následně mělo dojít ke střetu přední levé části automobilu značky Volkswagen se zadní pravou částí vozidla značky Škoda,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Po dopravní nehodě se oba řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u obou vyšla s negativním výsledkem.

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro čtyřiapadesátiletého řidiče.