Pomozte při pátrání! Kriminalisté pátrají po totožnosti tří osob

Pomozte při pátrání! Kriminalisté pátrají po totožnosti tří osob. V případě jakýchkoliv informací k této hledané trojici volejte na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

„V polovině února letošního roku měl dosud neznámý pachatel před obchodním domem v Sokolově nalézt peněženku, kterou si následně ponechal. V peněžence měl mít majitel finanční hotovost, osobní doklady a také kreditní kartu,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Z té byly poté učiněny dva neoprávněné a neúspěšné výběry z bankomatu.

Foto: Policie ČR

Podle Jakuba Kopřivy mělo dojít ve druhé polovině února před jiným obchodním domem v Sokolově na parkovišti ke krádeži peněženky. I v tomto případě v ní měla mít majitelka kromě mobilního telefonu a peněz také platební kartu. I z této platební karty byly následně učiněny neoprávněné výběry finančních prostředků z bankomatu, ovšem tentokrát již úspěšné.

„Ke krádeži peněženky před obchodním domem v Sokolově mělo dojít ve druhé polovině února ještě jednou. I tentokrát měla mít majitelka v peněžence platební kartu a i v tomto případě mělo následně dojít k neoprávněným výběrům,“ informoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Celkově byla těmto třem osobám způsobena celková škodu přibližně 40 tisíc korun.

Sokolovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Zároveň sokolovští kriminalisté pátrají zejména po totožnosti trojice osob, která neoprávněné výběry finančních prostředků z bankomatů měla provádět. Vybírat finanční prostředky z bankomatů měla trojice osob na různých místech v Sokolově či Karlových Varech,“ doplnil mluvčí.