Tip na výlet: Vydejte se Dobrým jídlem

Tip na výlet: Společnost Dobré jídlo světa, která se zabývá pořádáním letních street foodových pikniků nejen v Západních Čechách pro své příznivce připravila hned dva zajímavé festivaly.  První z nich se bude konat neděli 1. května v prostoru parku kláštera Chotěšov u Plzně. Návštěvníci se mohou těšit na pochoutky kuchyní ze všech koutů planety. Ten, kdo chotěšovský festival nestihne, bude mít další možnost 19. června v Lokti.

Foto: Archiv organizátorů

„Účast na akci přislíbil třeba Peruánský i Mexický grill se svými specialitami,“ uvedla pořadatelka Eva Koreisová. „Dobroty z ohnivých hrnců připraví kuchaři s Indonésie, jarní závitky a grilované krevety bude nabízet vietnamský stánek. Gurmáni se jistě sejdou také u pravé francouzské bujabézy, středomořského grillu a u spousty  stánků se šťavnatými burgry nebo domácími hot dogy. Stále větší oblibu si získávají pokrmy bez lepku, nebo veganské, ani o ty letos nebude nouze. Návštěvníci se mohou těšit třeba na Havajské poké nebo na dobroty z luštěnin u stánku se stylovým jménem Lusk,“ informovala.

Foto: Archiv organizátorů

Také o milovníky pěnivého moku bude postaráno. „K dostání budou piva pouze z malých pivovarů. Chybět nebudou na  místě míchané koktejly i svěží limonády. Ani na mlsaly organizátoři nezapomínají. „V nabídce budou sladké makronky, domácí štrúdly, nebo donuty, rolovaná zmrzlina i čerstvá káva,“ sdělila Eva Koreisová.

Foto: Archiv organizátorů

Bohatý doprovodný program potěší například příznivce Jižanského rocku, nebo hardrockové muziky. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na loutkovou pohádku v zahradě kláštera. Co bude letos navíc? Bude to například nabídka módy pro ženy, stánek s bylinnou kosmetikou, likéry, přehlídka autorských dřevěných loutek a možnost nákupu sazeniček mnoha druhů chilli papriček, současně i soutěž v jejich pojídání.