Pod vlivem alkoholu nezvládl couvání. Po nehodě nadýchal 2,83 promile

S autem bez technické, ale za to s pořádnou hladinou alkoholu sedl za volant šestačtyřicetiletý muž. Při couvání se m podařilo poškodit zaparkované auto i plot. Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili řidiči podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR

„Muž měl v pátek 8. dubna letošního roku krátce před polednem řídit osobní automobil značky Mitsubishi. Před jedním z restauračních zařízení v Mariánských Lázních měl při couvání poškodit zaparkovaného vozidlo značky Citroen a také oplocení domu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,83 promile. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.

Foto: Policie ČR

Lustrací policisté navíc zjistili, že osobní automobil značky Mitsubishi nemá platnou technickou kontrolu.

Muž se poté podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 30 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.