Vydejte se na procházku po františkolázeňských parcích a dalších místech

Vydejte se po františkolázeňských parcích a dalších místech. Procházka s názvem „Jarní květy Františkových Lázní“ se koná v pátek 22. dubna od 15 hodin. Sraz účastníků je na vlakovém nádraží ve Františkových Lázních. Plánovaná trasa bude dlouhá zhruba čtyři kilometry. Jako doporučené vybavení je uvedena lupa. Účastníky provede odpolední procházkou botanik Muzea Cheb Jiří Brabec.

Přichází doba, kdy se z lázeňských parků stanou anglické trávníky a záhony budou zdobit jen vybrané květiny. Do té doby však ještě stihnou svůj roční cyklus dokončit některé druhy časně jarních květin. O které se jedná a které je možné právě v parcích a záhonech najít, se dozví účastníci procházky po františkolázeňských parcích a dalších místech. Tuto akci pořádá Muzeum Cheb.

K vidění budou zejména druhy rostlin, které rychle vykvetou a vysemení v předjaří nebo na začátku jara. Účastníci se projdou nejen lázeňskými parky ale také po ruderálních plochách, tady plochách, jež jsou výrazně pozměněny činností člověka. Jedná se například o rumiště, železniční náspy, okraje cest a mnoho dalších. Trasa procházky povede také k místnímu nádraží, kde se účastníci dozvědí, kdo před několika lety přijel na 3. nástupiště.

Další informace: www.muzeumcheb.cz/priroda/