V Mariánských Lázních jsou na novou sezónu připraveni. Přichystali pestrý kulturní program

V letní sezoně 2022 čeká Mariánské Lázně pestrý kulturní program. Chybět nebudou například koncerty, výstavy, taneční pořady, food festivaly i setkání s knihou nebo tradiční filmový festival. Na podporu kulturních akcí rada města schválila poskytnout více než 1 700 000 korun.

„Snažíme se přilákat české turisty nejenom na výjimečné přírodní krásy a procedury, ale i na kulturní zážitky, kterými byly historické lázně vždycky proslulé,“ uvedla ředitelka Informačního centra Mariánských Lázní Barbora Tintěrová.

Lázně žijí! V Mariánských Lázních se slavil zápis na seznam světového dědictví UNESCO

Mezi kulturními akcemi najdou zájemci oblíbené hudební koncerty, které pořádají organizace a spolky, jako je například Hudba u Lesního pramene, vystoupení smíšeného pěveckého sboru Fontána, mezinárodní hudební festival Lebendes Grenzland – Živé pohraničí vystoupení Folklorního souboru Marjánek nebo žáků Základní umělecké školy Fryderyka Chopina Mariánské Lázně.

Milovníci literatury a kina v nové sezoně v Mariánských Lázních jistě uvítají akci Knižní Lázně nebo výstavu ,,Šolom Alejchem, Franz Kafka, Theodor Lessing a židovská komunita v Mariánských Lázních v 19. století“, která se chystá v městské knihovně. Pokračuje festival Letní kino, který měl obrovský úspěch v sezoně 2021, nebo 7. ročník Marienbad Film Festivalu.

Každý rok turisty lákají i food festivaly, ale také milovníci piva se nebudou letos v Mariánských Lázních nudit, určitě pro ně bude zajímavá akce ,,S harmonikou na pivo“, kterou uspořádá místní pivovar Kronl, dále je čeká Kvíz u pivka, jejž organizuje Radka Korcová.

Stejně jako v minulém roce, i v sezoně 2022 proběhne Den ukrajinské kultury, který pořádá společnost Ukrajinská iniciativa v České republice.