Naboural několik aut. Po nehodě nadýchal 1,85 promile

Vydal se na cestu pod vlivem alkoholu. Pravděpodobně nezvládl řízení a narazil do několika aut. Po příjezdu policejní hlídky se devětadvacetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,85 promile.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky muži z Mariánských Lázní.

„Ten měl v pondělí 14. března letošního roku řídit osobní automobil značky Škoda,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Krátce po 22. hodině v Mariánských Lázních zřejmě nezvládl řízení a přední částí automobilu značky Škoda narazil do zadní části zaparkovaného vozidla taktéž značky Škoda. Po nárazu mělo dojít k odražení zaparkovaného vozidla značky Škoda do zaparkovaného automobilu značky Mitsubishi, které bylo také poškozeno,“ uvedl.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění dvacetileté řidičky z osobního automobilu značky Škoda, která byla převezena do nemocnice k ošetření.

„Devětadvacetiletému muži policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ sdělil mluvčí s tím, že škoda na poničených vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 450 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky.