Tip na sobotu: Vydejte se na Velikonoční jarmark

Po dvouletém vynuceném odkladu zve Muzeum Cheb své návštěvníky a příznivce na tradiční velikonoční jarmark v muzeu, který se bude opět konat ve výstavních prostorách muzejní expozice. Na návštěvníky budou čekat početná zastavení věnovaná tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. K těm nejpřitažlivějším budou zcela určitě  patřit ty, které dají nahlédnout přímo pod šikovné ruce tvůrců.

Na Velikonočním jarmarku načerpali návštěvníci inspiraci na Velikonoce

Všechny návštěvníky zcela jistě potěší řada řemeslných ukázek, které si budou v mnoha případech moci také sami vyzkoušet: paličkování, rozmanité výzdobné techniky pro velikonoční vajíčka, pletení pomlázek a košíků, tradiční předení na kolovratu. Chybět nebudou ani  ukázky oblíbených technik, které pracují s papírem.

Video: Velikonoční jarmark v chebském muzeu v roce 2015

Se svými výrobky pro jarní a velikonoční výzdobu se představí studenti Střední integrované školy v Chebu. Nebude chybět oblíbená velká perníkářská dílna. Děti si pohrají s výzdobou velikonočních vajíček. Muzeum provoní ochutnávka tradičních velikonočních pokrmů.

V průběhu dne bude na všechny v Muzeu Cheb čekat i bohatý doprovodný program. V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět oblíbená vystoupení dětských souborů. Představí se pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ, děti z literárně dramatického oddělení a pěvecké soubory ZUŠ v Chebu. Nebude chybě ani pohádka v podání Divadla loutek z Karlových Varů.

Na Velikonočním jarmarku načerpali návštěvníci inspiraci na Velikonoce

Stejně jako v minulých letech i letos je  pro dětské školní kolektivy připravena výtvarná soutěž, tentokrát pod názvem Jarní dekorace. Soutěžní dekorace bude možné přinést do muzea 5. a 6. dubna. Návštěvníci muzea pak budou moci hlasovat o vítězné práci ve dnech 9. až 29. dubna. Vyhlášení vítězů proběhne 5. května ve Valdštejnské obrazárně Muzea Cheb.