Ujeli od dopravní nehody. Řidička nadýchala 4,27 promile, řidič 2,04 promile

Ujeli od dopravní nehody. Řidička pravděpodobně nezvládla řízení a narazila do svodidel. Z místa odjela. Policisté ženu během chvíle vypátrali. Nadýchala neuvěřitelných 4,27 promile. V Horním Slavkově vyjel po projetí zatáčky do protisměru osmatřicetiletý muž. Jeho jízda pokračovala nárazem do sloupu veřejného osvětlení a dopravní značky. Také on od nehody odjel. Netrvalo dlouho a policisté muže vypátrali. Orientační dechová zkouška vyšla s výsledkem 2,04 promile. Oběma hrozí v případě  odsouzení až tři roky za mřížemi.

Foto: Policie ČR

„Čtyřiatřicetiletá řidička měla v pondělí 7. března letošního roku řídit v ranních hodinách osobní automobil značky Mercedes-Benz,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Krátce po sedmé hodině zřejmě nezvládla řízení a na silnici I/64, konkrétně ve směru z Hazlova na Aš, narazila do hliníkových svodidel, které poškodila. Z místa dopravní nehody následně odjela, aniž by si splnila povinnosti účastníka dopravní nehody,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

Policisté ženu po krátké době vypátrali. „Poté se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 4,27 promile,“ uvedl. Z tohoto důvodu byl ženě zadržen řidičský průkaz. Následně se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Škoda na vozidle a poničených svodidlech byla předběžně odhadnuta na částku zhruba 150 tisíc korun.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky.

 Poničil sloup veřejného osvětlení a dopravní značku

Za volant osobního automobilu značky Audi měl usednout pod vlivem alkoholu také osmatřicetiletý muž z Horního Slavkova. „Ve čtvrtek 24. února letošního roku měl krátce před 20. hodinou v Horním Slavkově po projetí pravotočivé zatáčky přejet do protisměru, poté na travnatý pás a následně narazit levou přední částí vozidla do sloupu veřejného osvětlení a dopravní značky,“ upřesnil Jakub Kopřiva s tím, že z místa dopravní nehody měl následně odjet, aniž by si splnil povinnosti účastníka dopravní nehody.

Foto: Policie ČR

Policisté osmatřicetiletého řidiče velice rychle vypátrali. „Po výzvě se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,04 promile. Z tohoto důvodu byl muži zadržen řidičský průkaz a následně byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Škoda na vozidle, sloupu veřejného osvětlení a dopravní značce byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.