Narazil do sloupu telefonního vedení. Po nehodě nadýchal 3,18 promile

S pořádnou hladinou alkoholu v krvi sedl za volant jednadvacetiletý muž.  Jeho jízda po Františkových Lázních netrvala dlouho. Napřed poškodil zaparkované auto, pak zřejmě nezvládl řízení a naboural. Po nehodě nadýchal 3,18 promile.

Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky teprve jednadvacetiletému muži z Mariánských Lázní.

 „Ten měl v sobotu 22. prosince minulého roku krátce před šestou hodinou ranní řídit ve Františkových Lázních osobní automobil,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V jedné z ulic zřejmě nezvládl řízení a pravou přední částí automobilu poškodil levý bok zaparkovaného vozidla značky BMW. Ani to ho ovšem nezastavilo a ve své jízdě měl pokračovat. Jenže ujel pouze několik stovek metrů, protože po projetí levotočivé zatáčky měl vyjet mimo pozemní komunikaci a přední částí vozidla narazit do sloupu telefonního vedení, který poškodil,“ sdělil.

 Po příjezdu policejní hlídky se mladík podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,18 promile. Policistům navíc nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla.

 „Jednadvacetiletý mladík byl převezen Zdravotní záchrannou službou do nemocnice, kde byl ošetřen a zároveň se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnil mluvčí.

 Škoda na poničených vozidlech a sloupu telefonního vedení byla předběžně odhadnuta na částku téměř 200 tisíc korun.

 V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky.