V osm ráno nadýchal skoro pět promile

S pořádnou dávkou alkoholu sedl za volant osobního auta dvaatřicetiletý muž. Když ho v polovině listopadu v osm hodin ráno zastavili policisté, nestačili se divit. Šofér nadýchal bezmála pět promile.  Teď mu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Ilustrační foto Pixabay

Podle policejní mluvčí Kateřiny Peškové byl řidič krátce před osmou hodinnou ranní v Karlových Varech v ulici Závodu Míru zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Při silniční kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřený výsledek dechové zkoušky měl hodnotu 4,93 promile.

„Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnila mluvčí.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.