Za volant sedli pod vlivem alkoholu i drog. Řidič náklaďáku nadýchal 3,27 promile

Za volant sedli pod vlivem alkoholu i drog. Ve Františkových Lázních kontrolovali policisté motocyklistu. Test mu vyšel pozitivní na drogy. Nedaleko Sokolova byl zastaven policejní hlídkou řidič nákladního auta. Nadýchal 3,27 promile. Z Mezirolí do Nové Role si vyjela řidička z Prahy po cyklostezce. Nadýchala 1,26 promile. Všem třem byl zadržen řidičský průkaz.

Ve druhé polovině září letošního roku měl šestatřicetiletý muž z Františkových Lázní řídit v ulicích lázeňského města motocykl. „Krátce před desátou hodinou dopolední byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Františkovy Lázně. Na výzvu policistů se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látky Amphetamin/Methamphetamin a cannabis,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policistům nadýchal 3,27 promile

„Devětačtyřicetiletý muž ze Sokolovska řídil na konci srpna letošního roku v ranních hodinách nákladní automobil značky Peugeot. Ve Starém Sedle byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Loket,“ uvedl mluvčí s tím, že se při silniční kontrole se devětačtyřicetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,27 promile.

Také v tomto případě policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Poté se devětačtyřicetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Osmadvacetiletá řidička jela opilá po cyklostezce

Na začátku září letošního roku řídila osmadvacetiletá žena z Prahy osobní automobil. „V nočních hodinách měla jet po cyklostezce vedoucí z Mezirolí do Nové Role, kde byla zastavena a kontrolována policejní hlídkou. Žena se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile. Také ženě z Prahy policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ doplnil Jakub Kopřiva.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny jí hrozí až jednoleté vězení.