Chystá se stavba tří nových úseků D6

V přípravné fázi jsou hned tři nové úseky dálnice D6. Jedná se o přeložku stávající silnice I/6 mimo zastavěnou část obce Hořesedly o délce 9,2 kilometrů, dále obchvat v Hořovičkách v délce 5,2 kilometru a v Krupé plánujeme šest a půl kilometru dlouhou přeložku.

U Hořesedel a Hořoviček v současné době probíhá zpracování tendrových dokumentací k výběrovému řízení na zhotovitele staveb. Běží také inženýrink ke stavebnímu povolení a zbývající výkupy dotčených pozemků. Do konce letošního roku budou podány žádosti o stavební povolení a měla by být zahájena výběrová řízení na obě stavby. Předpoklad je, že se v polovině roku 2022 začne stavět.

Ke stavbě „D6 Krupá, přeložka“ jsou vydána všechna stavební povolení a dokončeny jsou i výkupy dotčených pozemků. Výběrové řízení stále probíhá a ihned po jeho ukončení bude zahájena stavba, což by mohlo být v prvním čtvrtletí příštího roku.

Vybudování dálnice D6 výrazně přispěje jak ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy, tak i ke zkrácení přepravní doby a lepšího spojení mezi Českou republikou a Německem.

Zdroj: ŘSD