Ženu vydíral i fyzicky napadl. Musela vyhledat lékařské ošetření

Ženu vydíral i fyzicky napadl. Nyní mu hrozí až čtyřleté vězení. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního šestapadesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, krádeže a porušení tajemství dopravovaných zpráv. V případě prokázání viny hrozí muži pobyt za mřížemi až na čtyři roky.

K obviněnému měla na konci února letošního roku nastoupit do vozidla jeho bývalá šestačtyřicetiletá přítelkyně. „Při jízdě mezi nimi mělo dojít ke slovní rozepři a muž měl po ženě chtít, aby mu uvedla jméno muže, se kterým se nyní vídá,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „To žena odmítala a obviněný na to měl reagovat tak, že zvyšoval rychlost vozidla a ženě vyhrožoval nabouráním do mostu. Po chvíli svého jednání zanechal a při zastavení vozidla měla žena okamžitě utéct,“ sdělil.

O několik hodin později se měl obviněný ukrýt v bytě, který spolu dříve užívali. „Když měla po svém příchodu v bytě telefonicky hovořit s jiným mužem, tak k ní měl přistoupit, sebrat jí bez jejího souhlasu mobilní telefon a přečíst si její soukromou konverzaci. Následně měl ženu fyzicky napadnout několika údery do oblasti hlavy. Přitom jí měl vyhrožovat zabitím. Po chvíli měl do bytu vstoupit jednačtyřicetiletý příbuzný napadené ženy, který obviněný zpacifikoval a přivolal policejní hlídku,“ doplnil mluvčí.

Policisté následně šestapadesátiletého muže zadrželi. Žena musela po jeho útoku vyhledat se svým zraněním lékařské ošetření.