Snažil se dostat do kočárkárny, vyrušil ho obyvatel domu

Snažil se dostat do kočárkárny. Přinesl si nářadí a pustil se do díla. Když byl v nejlepším, vyrušil ho obyvatel domu. Policisté lapku ještě v ten den vypátrali a zadrželi. Podezřelému muži v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

„Dveře kočárkárny a sklepní kóje v panelovém domě v Karlových Varech zaujaly v neděli dne 2. května v dopoledních hodinách dvaačtyřicetiletého muže z Plzně,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Na místo si přinesl nářadí, kterým se měl do těchto místností následně snažit vniknout. V jeho jednání ho však vyrušily kroky přicházejícího obyvatele domu a z místa následně utekl. Sedmašedesátiletý muž jej však při jeho odchodu spatřil a všiml si také poškozených dveří. Ihned proto vytočil číslo tísňové linky 158 a vše operačnímu důstojníkovi nahlásil. Ten na místo vyslal policejní hlídky, které muže vytěžily, zajistily veškeré stopy a po pachateli začaly pátrat. Díky získaným poznatkům a popisu se policistům z obvodního oddělení Karlovy Vary – město podařilo ještě tentýž den muže vypátrat, a to na místním autobusovém nádraží,“ doplnila. Při prokázání své totožnosti měl muž z kapsy vyhodit část rozlomené vložky zámku a při jeho prohlídce policisté nalezli různé nářadí.

Muž byl na místě zadržen a následně eskortován na policejní služebnu, kde mu bylo po provedených procesních úkonech sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.