V platnosti je výstraha před silným větrem, náledím i sněhem

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem, sněžením i náledím. Informace je v platnosti od pondělí 3. dubna ráno, kdy se očekává silný vítr s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h). Večer se bude měnit na severozápadní a zeslábne. Hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné jsou také menší škody na budovách.  Výstraha, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav, platí pro celé území.

Ilustrační foto

Při přechodu studené fronty během pondělního odpoledne jsou očekávány krátce intenzivní srážky, u nichž není vyloučen rychlý přechod ve srážky sněhové a s tím spojený krátkodobý pokles dohlednosti pod 100 m. Silnice mohou být nesjízdné, zhoršená dohlednost, možnost vzniku kalamitní situace. Doporučuje se vzít v úvahu možnost náhlého poklesu dohlednosti a náhlé tvorby sněhové pokrývky, přizpůsobit tomu rychlost jízdy. Sledovat předpověď počasí a dopravní zpravodajství.

Ilustrační foto

V pondělí večer a v noci na úterý se bude při rychlém poklesu teploty pod bod mrazu místy vytvářet náledí. Silnice mohou být nesjízdné, zhoršená dohlednost, možnost vzniku kalamitní situace. Doporučuje se vzít v úvahu možnost náhlého poklesu dohlednosti a náhlé tvorby sněhové pokrývky, přizpůsobit tomu rychlost jízdy. Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost.