Na Amice zřídili místnost pro bezpečné návštěvy

Aby bylo možné navštívit blízké v chebské léčebně a domově pro seniory Amica i v době velmi špatné epidemiologické situace, zřídili provozovatelé místnost pro „bezpečné návštěvy“. Klienti jsou od návštěvy odděleni sklem. To sice neumožňuje osobní kontakt, ale je to bezpečné z hlediska nákazy koronavirem.

Foto: Archiv Amica

Návštěvu je nutné předem objednat na tel. 354 415 117 a to pouze v pracovní dny v době od 10.00 do 12.00. Vzhledem k omezenému množství termínů je možná jedna návštěva u klienta týdně (další jen v případě, že by nebyly vyčerpané všechny termíny). Jednotlivé termíny návštěv jsou stanoveny po 30 min. od 10.00 do 16.30. Návštěvám doporučují domluvit se v rodině na jedné společné návštěvě. Vzhledem k tomu, že je nutné dopravit klienta do návštěvní místnosti, jsou návštěvy možné pouze u klientů, kteří jsou minimálně schopni transportu na invalidním vozíku. Vzhledem k omezeným možnostem personálu, jsou možné návštěvy u imobilních klientů pouze v pracovní dny od 10.00 do 14.00.

Přístup do návštěvní místnosti je malým vchodem ve středu budovy ze strany parkoviště. Domluvený čas návštěvy je nutné přesně dodržet! Nutné je dodržovat všechna hygienická opatření. Při příchodu použít dezinfekci rukou. Pokud nesdílejí všichni členové návštěvy společnou domácnost, je nutné použít vhodný respirátor.