Díky spolupráci s armádou, bude mít chebské odběrové místo delší provozní dobu

Odběrové místo v areálu Nemocnice Cheb rozšiřuje provozní dobu. Umožní to spolupráce s Armádou ČR, která se bude podílet na zajištění činnosti odběrového místa. Otevřeno bude od pondělí do soboty od 8 do 18 hodin, v neděli od 8 do 12 hodin.

Ilustrační foto

„Snažíme se vyjít vstříc lidem, kteří se například kvůli pracovním povinnostem na testy nedostali, řada z nich navíc může testy absolvovat jen o víkendu. Pomoci by to mělo i pendlerům, pro něž stále platí testy každých 48 hodin stanovené Bavorskem.  K navýšení provozní doby testování nás navíc zavázalo krajské zastupitelstvo, proto jsme přistoupili k tomuto rychlému řešení. Děkujeme za pomoc armádě, protože armádní tým bude společně se zdravotníky v odběrovém místě v Chebu testování provádět,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek s tím, že rozšíření provozu chebského odběrového místa by mělo nahradit také dočasně zřízené mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří. „Mobilní odběrové místo jsme nechali otevřít ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem jako prvotní pomoc pendlerům po zpřísnění podmínek ze strany především Bavorska ohledně testování. Nyní jeho činnost převezme odběrové místo v areálu chebské nemocnice. Upozorňujeme ale, že i na antigenní testy bude zapotřebí se rezervovat,“ dodal Petr Kulhánek. V Bavorsku se navíc do testování zapojili i zaměstnavatelé.

Na odběry je nutné se rezervovat prostřednictvím online rezervačního systému:

www.rezervacekk.cz

Případně lze využít krajského call centra:

950 380 380

Provozní doba odběrového místa Nemocnice Cheb, K nemocnici 17, Cheb (před pavilonem A):

PO – SO 8:00 – 18:00 hodin

NE 8:00 – 12:00 hodin

Podrobnosti jsou k dispozici na webu ÚZIS (https://testovani.uzis.cz/Antigen/Detail?id=5db3334f-caa3-56e6-9604-ba759bd20d24&backURL=/Antigen/FilterRegion)

Upřesnění pro zájemce o antigenní test:

Pro urychlení provedení antigenního testu na odběrovém místě si zájemci o test mají s sebou přivézt vyplněný formulář s osobními údaji (formulář je k dispozici např. v článku na Bezpečnostním portálu Karlovarského kraje – http://bezport.kr-karlovarsky.cz/informacni-servis/dobrovolne-vysetreni-verejnosti-poc-antigennimi-testy. V případě, že testovaná osoba potřebuje dvojjazyčnou verzi potvrzení o výsledku testu, je možné přivézt si požadovaný formulář pro potvrzení o výsledku testu s sebou a předložit jej k potvrzení, nebo si dvojjazyčnou verzi MZ ČR vyžádat u obsluhy odběrového místa.