Z benzínky si odnesl bez placení stovku žvýkaček

Stovku žvýkaček za téměř dva tisíce korun si odnesl z jedné z chebských čerpacích stanic třicetiletý muž.  Problém byl v tom, že za ně nezaplatil.

Třicetiletý muž z Chebu měl 1. ledna 2021 v dopoledních hodinách navštívit místní čerpací stanici. „V prodejně se měl chvíli pohybovat, následně využít nepozornosti obsluhy a pod oblečení si uschovat dva balíky žvýkaček,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté si měl u pokladny zakoupit zboží v hodnotě několika desítek korun a také přitom měl využit nepozornosti obsluhy a odcizit další balíček žvýkaček. Čerpací stanici měl opustit, aniž by za žvýkačky zaplatil,“ doplnil.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a třicetiletého muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

„V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí,“ doplnil.