V Karlovarském kraji je spuštěn rezervační systém testování na COVID-19

Od čtvrtka 28. ledna 2021 9:00 hodin mají obyvatelé Karlovarského kraje možnost využít pro rezervaci termínu testu na COVID-19 online rezervační systém, který připravil Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Nadále bude fungovat i nyní velmi vytížená linka krajského call centra 950 380 380.

Online rezervační systém mohou využít pro rezervace termínů praktičtí lékaři i veřejnost. „Systém nabízí možnost registrace praktických lékařů. To jim následně umožní rezervovat termín testu i pro své pacienty rovnou v ordinaci ihned po vystavení e-žádanky v informačním systému ÚZIS. Určený je samozřejmě i pro všechny občany, kteří si potřebují test nechat provést,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek.

Rezervovat lze termín na provádění testu RT-PCR k prokázání přítomnosti koronaviru SARS-CoV-2 v těle, nebo termín k provedení POC antigenního testu k prokázání přítomnosti protilátek na koronavirus SARS CoV-2.

Link pro vstup do systému:

www.rezervacekk.cz

V rezervačním systému jsou k dispozici obyvatelům Karlovarského kraje i registrovaným praktickým lékařům odběrové kapacity spolupracujících odběrových míst v Karlovarském kraji, které provádí testy na prokázání přítomnosti koronaviru v těle. „V následujícím období budeme usilovat o rozšíření nabídky termínů k rezervaci testů metodou RT-PCR pro samoplátce i o zapojení těch odběrových míst, která provádí odběry pouze samoplátcům,“ upřesnil Oldřich Volf, náměstek ředitele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

Pravidla rezervace termínu k provedení testu Covid-19:

  • Každá osoba si současně může rezervovat pouze 1 termín testu metodou POC nebo PCR a to v souladu s platnými pravidly pro provádění těchto testů, které jsou stanoveny mimořádnými nebo krizovými opatřeními Vlády ČR. Rezervace dalšího termínu testu bude umožněna až po expiraci aktuálně rezervovaného termínu.
  • Bez provedení předchozí rezervace termínu odběru prostřednictvím rezervačního systému k testování Covid-19 Karlovarského kraje nebude umožněn vstup do areálu spolupracujícího odběrového místa a nebude zde proveden test Covid-19.
  • Rezervace termínu testu nebo i následně provedení testu může být omezeno v souladu s platnými mimořádnými a krizovými opatřeními Vlády ČR nebo požadavky jednotlivých odběrových míst.

Způsob vytvoření rezervace:

  • E-mailová adresa a telefonní číslo, které uvede zájemce jako nepřihlášený uživatel v registračním formuláři, slouží k potvrzení vytvořené předrezervace termínu a následně k jeho případné změně nebo zrušení.
  • V případě rezervace termínu testu prováděné přihlášeným lékařem, není vyplnění e-mailové adresy podmínkou, ale v případě jejího vyplnění na ni bude doručena zpráva s informacemi o rezervovaném termínu testu a o způsobu jeho změny nebo zrušení.
  • V případě, že se zájemce nemůže dostavit k provedení testu Covid-19 v rezervovaném termínu, je třeba tuto rezervaci zrušit prostřednictvím odkazu uvedeného v potvrzovacím e-mailu, který byl doručen během rezervace termínu testu na Covid-19, případně prostřednictvím operátora krajského call centra. Uvolní se tak kapacita pro jiné zájemce o testování.

V případě problémů s vytvořením rezervace termínu testu Covid-19 v online rezervačním systému, jsou připraveni nadále pomoci operátoři krajského call centra například dokončit rezervaci termínu. Linka krajského call centra 950 380 380 nadále neslouží k rezervaci termínu odběru pro samoplátce RT-PCR testu.

 Odpovědi na dotazy týkající se cestování, výsledků prováděných testů, rizikových kontaktů, karantény, aktuálně platných mimořádných opatření a dalších témat spojených s koronavirem Vám poskytnou operátoři celostátní linky 1221.