Muži kradli v obchodě. Jeden z obviněných skončil ve vazbě

O tom, že krást se nevyplácí, se přesvědčil osmatřicetiletý muž z Chebska a jednačtyřicetiletý muž z Karlovarska. Jeden si chtěl bez zaplacení odnést z obchodu žárovky, druhý zboží z potravin. Oběma hrozí pobyt za mřížemi.

V polovině ledna tohoto roku přišel do prodejny v Chebu, kde si měl z regálů vzít několik kusů žárovek v hodnotě téměř 500 korun a následně odejít přes samoobslužnou pokladnu bez jejich zaplacení. „Jeho jednání však neuniklo pracovníkovi ostrahy, který jej na místě zadržel,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Stejného jednání se měl však dopustit hned následující den. Zboží se snažil odcizit obdobným způsobem v jiné prodejně, ale i zde však nebyl úspěšný. Na místě byl zadržen ostrahou, která ho předala policistům. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že mu byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost Okresním soudem v Chebu uložen podmíněný trest odnětí svobody,“ upřesnila.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Chebu ho poslal do vazební věznice.

Obdobné krádeže se měl dopustit také jednačtyřicetiletý muž z Karlovarska. „Ten navštívil obchod s potravinami v Karlových Varech, kde měl odcizit zboží v hodnotě téměř 600 korun. Za pokladní zónou byl osloven ostrahou, které následně zboží vydal. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen,“ doplnila mluvčí.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

Obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.