Meteorologové prodloužili výstrahu. Varují před sněhovými jazyky i závějemi

Meteorologové vydali výstrahu. Týká se tvorby sněhových jazyků i závějí. Informace je v platnosti do čtvrtka 14. ledna 18:00 hodin.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Zhoršení sjízdnosti komunikací, některé vozovky mohou být nesjízdné. Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledovat dopravní zpravodajství. Na horách dodržovat pokyny Horské služby.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Nebezpečné podmínky pro řízení vozidel, některé vozovky mohou být nesjízdné. Komplikace se zásobováním, zdravotnickými službami apod. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy. Při jízdě autem nezapomenout na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla. Ve vozidle je vhodné mít teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla. Většinu cesty naplánovat tak, aby proběhla za denního světla. Orientace a pohyb mohou být kvůli sněhu a větru obtížné a velmi nebezpečné. Na horách dodržovat pokyny Horské služby.