Peníze pomohou památkovému areálu městských lázní v Kyselce

Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválilo poskytnutí dotace ve výši 350 000 korun lázním v Kyselce. Podpoří tak projekt „Lázně Kyselka – architektonický územní generel a studie proveditelnosti“, v jehož rámci má dojít k rehabilitaci památkového areálu městských lázní v Kyselce.              

Ilustrační foto

„Na základě vytvoření generelu celého areálu bude možné popsat a srozumitelně veřejnosti představit celkovou revitalizaci a budoucí využití objektu Lázní Kyselka, a to pomocí krátkého spotu. Vytvořené video pak bude sloužit také k oslovení dalších investorů i možných provozovatelů areálu,“ uvedla krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Ol´ga Haláková.           

Tento projekt Karlovarský kraj podpořil již v minulém roce, nyní se jedná o jeho rozšíření. Práce na architektonických studiích jednotlivých objektů zahrnují například zpracování návrhu ve variantách skic a pracovních modelů, vymodelování 3D objektů, animaci objektů areálu, zpracování vizualizací a doplňkových obrazových materiálů a další. Projekt by měl být hotový do konce roku 2020.