Policisté pátrají po svědcích dopravních nehod ve Františkových Lázních a Sokolově

Policisté pátrají po svědcích dopravních nehod. První se stala ve Františkových Lázních, kde došlo ke střetu auta s chodcem. Druhá se stala v Sokolově nedaleko čerpací stanice.

Chebští kriminalisté pátrají po svědcích dopravní nehody, která se stala ve čtvrtek 8. října letošního roku kolem 20:36 hodin ve Františkových Lázních. „Čtyřicetiletá žena měla řídit osobní automobil značky Škoda a ve směru jízdy od ulice Francouzská směrem k ulici Máchova měla zřejmě přehlédnout chodkyni přecházející vozovku mimo přechod pro chodce. Žena měla do vozovky vstoupit poblíž Městských sadů a následně mělo dojít ke střetu s přední částí vozidla značky Škoda,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 Kriminalisté žádají případné svědky této dopravní nehody, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či projížděli a nehodu mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obrátili na chebské kriminalisty na telefonním čísle 974372339.

 Informace, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.

Dopravní policisté pátrají po svědcích dopravní nehody, která se stala v sobotu 12. prosince 2020 kolem 23. hodiny poblíž čerpací stanice v Sokolově. „Na silnici třetí třídy, konkrétně na křižovatce v ulici K. H. Borovského, měl řidič osobního automobilu značky Volkswagen, který jel ve směru od centra na obec Staré Sedlo, vyjet mimo pozemní komunikaci a přední částí vozidla narazit do sloupku svislé dopravní značky a orientačního sloupku žluto-černé barvy. Řidič měl následně od automobilu odejít, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti účastníka po dopravní nehodě,“ sdělil mluvčí.

 Policisté šetřením zjistili, že v ulici Mánesova se na parkovišti nacházel muž se ženou, kteří měli jít od parkoviště směrem k panelovým domům. „Muž měl na sobě oblečenou červenou bundu, tmavší kalhoty a v pravé ruce držel tašku bílé barvy. Žena byla oblečená do kabátu zelené barvy, světlých kalhot a v levé ruce měla kabelku. Oba měli pravděpodobně tmavší vlasy. Ve chvíli, kdy došlo k dopravní nehodě, tak se oba dva měli otočit a jít směrem k místu nehody, kde měli pomáhat s vyproštěním vozidla značky Volkswagen,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

 Vzhledem k tomu, že se jedná o svědky, kteří mohou výrazně pomoc při vyšetřování této dopravní nehody, tak policisté žádají, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obrátili na Dopravní inspektorát v Sokolově v ulici Jednoty 1773.