Od neděle 13. prosince začne platit nový jízdní řád

​V neděli 13. prosince 2020 začne na železnici platit nový jízdní řád. Rozsah regionální dopravy zajišťované Českými drahami v Karlovarském kraji zůstane na stejné úrovni jako v současném grafikonu. K větším úpravám dojde až v polovině příštího roku, kdy bude na základě smluv o zajištění veřejných služeb s Karlovarským a Plzeňským krajem zahájen provoz nové linky spěšných vlaků mezi Karlovými Vary, Chebem, Mariánskými Lázněmi a Plzní. Na těchto spojích budou nasazené zcela nové moderní soupravy RegioPanter. Nový jízdní řád bude platit až do 11. prosince 2021.

Ilustrační foto: František Krejčí

„K podstatné změně dojde v polovině příštího roku, kdy bude aktivována společná linka spěšných vlaků Karlovarského a Plzeňského kraje,“ říká Vladimír Omelka, ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Karlových Varech, a dodává: „Spěšné vlaky na této lince budou jezdit ve dvouhodinovém intervalu a nabídnou komfortní cestování novými elektrickými jednotkami RegioPanter mezi významnými městy Karlovarského a Plzeňského kraje. Tyto zcela nové jednotky částečně nahradí moderní motorové soupravy RegioShark, které budou více využity na neelektrifikovaných tratích v regionu.“ V souvislosti se zahájením provozu vlaků na nové lince bude od změny jízdního řádu 13. června 2021 platit nový jízdní řád na tratích 140 Chomutov – Cheb a 178 Cheb – Plzeň.

Cestující mohou rovněž nadále využívat večerní vlak do Aše, který od června 2020 jezdí z Chebu jako přípoj od Pendolina, a stejně tak i jeden pár spojů rychlovlaku Pendolino, jenž od 1. září 2020 jezdí až do Karlových Varů.

V Karlovarském kraji zůstane i v roce 2021 zachována nabídka turistických vlaků Českých drah. V sezóně to jsou cyklovlaky Ohře z Chebu do Karlových Varů a zpět, cestující dále sveze tzv. Festivalový vlak z Karlových Varů do Lokte (4. – 6. července 2021) a do Nové Role (7. a 8. července 2021) a od 1. května do 29. srpna 2021 bude v provozu víkendový sezónní vlak do Horního Slavkova-Kounice.

S omezeními je potřeba počítat na trati z Karlových Varů směrem do Chomutova. Výluka v úseku Dalovice – Hájek, která měla původně končit koncem letošního října a byla prodloužena do konce platnosti jízdního řádu 2020, je podle aktuálních informací Správy železnic plánována až do 12. února 2021. Pro navazující období v novém grafikonu bude vydán nový výlukový jízdní řád.