Důvěřivá žena přišla bezmála o tři čtvrtě milionu korun

Z ženy vylákala téměř 750 tisíc korun. Slíbila, že bude peníze splácet, ale nic nevrátila. Teď si může v případě odsouzení posedět za mřížemi až osm let.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté cizinky, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

„Obviněná měla ve druhé polovině roku 2018 zneužít přátelství a důvěry devětadvacetileté ženy,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Dvaatřicetiletá žena jí měla pod legendou, že má dluhy, přimět k půjčení finančních prostředků od bankovní společnosti. Obviněná jí měla slíbit, že půjčku bude pravidelně splácet. Po připsání peněz na bankovní účet měla devětadvacetiletá žena obviněné poskytnout přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví,“ sdělil. Obviněná si měla následně finanční prostředky přeposlat na svůj účet.

O pár dní později měla dvaatřicetiletá žena přijít opět s tím, že potřebuje další peníze na úhradu dluhů. Devětadvacetiletá žena si proto měla vzít další půjčku. Obviněná poté v několika transakcích finanční prostředky převedla na svůj bankovní účet.

„V dalším případě už obviněná žena neuspěla. Její prosbu o to, aby si vzala další půjčku, totiž měla devětadvacetiletá žena odmítnout. Obviněná poté měsíční splátky nesplácela a peníze ženě nevrátila. Tímto svým jednáním jí měla způsobit škodu téměř 750 tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.