Poštovní zásilky obsahovaly padělky nejen značkových kabelek. Zdržené zboží bude zničeno

​Po uvolnění opatření v souvislosti s pandemií evidují ruzyňští celníci zvýšený počet poštovních zásilek, které obsahují padělky renomovaných značek. Za posledních 14 dnů se jednalo o 15 zásilek se zbožím z Asie v celkové hodnotě originálních výrobků ve výši 3,5 miliónu korun. Zdržené zboží bude zničeno pod celním dohledem.

„Velkou oblibou jsou padělky dámských luxusních kabelek a peněženek,“ sdělila Tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská. „O tom svědčí i 12 zásilek, které obsahovaly luxusní kabelky v počtu 17 kusů zn. Hermes, Louis Vuitton, Chanel, Burberry, Michael Kors, Gucci nebo Guess. Dalším oblíbeným artiklem je obuv a oblečení, které bylo zadrženo ve třech zásilkách. Jednalo se o 8 kusů párů obuvi, 42 kusů triček a 30 kusů mikin značky Louis Vuitton a Gucci,“ upřesnila.

U všech případů bylo provedeným šetřením zjištěno podezření z porušování práv duševního vlastnictví k ochranným známkám Hermes International, Louis Vuitton Malletier, Chanel S.A., Burberry Limited, Michael Kors International GmbH, Guccio Gucci S.p.A. a Guess? IP Holder L.P.

Zdroj: Celní úřad Praha Ruzyně