Od září se cestující dopraví Pendolinem až do Karlových Varů

Zástupci Českých drah a Karlovarského kraje se dohodly na prodloužení jízdy vlaků InterCity Pendolino 504 / 505 až do Karlových Varů. První rychlovlak by měl do Karlových Varů přijet už za měsíc.

Foto: Ilustrační

„Jsem rád, že se nám podařilo společně s Karlovarským krajem najít takový model provozu, který umožní zavedení přímého velmi rychlého spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a celou hospodářskou oblasti na severní Moravě,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod a doplňuje: „Celou trasu mezi severní Moravou až do Karlovými Vary dlouhou více než 600 kilometrů nově urazí návštěvníci Karlových Varů bez přestupu za necelých 7 hodin cesty.“

V současné době je třeba ještě doladit se Správou železnic přesný jízdní řád vlaku mezi Chebem a Karlovými Vary a podepsat smlouvu, která zavedení vlaku umožní.

Spoj SC/IC Pendolino 504 pojede z Ostravy v 15:15 a přes Olomouc, Pardubice, Prahu, Plzeň a několik dalších zastávek přijede do Chebu ve 21:26, odkud bude nově pokračovat do Sokolova a Karových Varů, kam přijede krátce po 22. hodině.

V opačném směru vyrazí spoj IC/SC Pendolino 505 z Karlových Varů krátce před 6. hodinou a pojede přes Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Planou u ML, Stříbro a Plzeň do Prahy a dál bude pokračovat do Pardubic, Olomouce a Ostravy, kam přijede ve 12:44.

Vlaky Pendolino nabídnou cestujícím do Karlových Varů obvyklý standard, který nabízejí na nejdůležitějších tratích České republiky. Komfortní polohovatelné sedačky, klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť a zábavně-informační portál, možnost rezervace míst (v úseku Praha – Ostrava je rezervace míst nutná), nabídku občerstvení, dětské kino pro nejmenší cestující i místa a zázemí pro cestování osob na vozku.

Více se o spojích SC/IC Pendolino dozvíte na webových stránkách www.cd.cz
(https://www.cd.cz/nase-vlaky/supercity/pendolino/-26950/)