Policejní pes Jeff vyčenichal ukradené věci

V jedné ze sokolovských restaurací řádil zloděj. Odnesl co mohl. Jeho nenechavým rukám neunikl například alkohol, televize i rozkládací stan. Policejní pes Jeff během chvilky ukradené věci vyčenichal. Zloději, který policistům dlouho neunikal, hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

V první polovině června letošního roku vyjížděli policisté k restauračnímu zařízení v Sokolově, kde mělo dojít k vloupání do objektu. „Po příjezdu se policistům potvrdilo, že skutečně došlo k vloupání a následně bylo s provozovatelem objektu zjištěno, že došlo k odcizení několika věcí. Neznámý pachatel měl odcizit dva televizory, rozkládací stan či několik lahví alkoholických i nealkoholických nápojů,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 Na místo přijel také policejní psovod se služebním psem Jeffem. Poblíž vykradeného restauračního zařízení pes zachytil stopu a následně policisty zavedl k několika set metrů vzdáleným dvěma místům, ve kterých objevili ukrytou část odcizených věcí.

 „Sokolovští policisté se ve spolupráci se sokolovskými kriminalisty začali případem okamžitě zabývat. Důkladné šetření a zjištěné poznatky je rychle zavedly k sedmadvacetiletému muži ze Sokolova. Právě ten měl v nočních hodinách v první polovině června poničit zabezpečovací mříž a vniknout do sokolovského restauračního zařízení, kde měl vzít téměř vše, co našel. Pokud by policisté velkou část odcizených věcí nenalezli, tak by provozovateli zařízení vznikla škoda téměř 44 tisíc korun,“ doplnil mluvčí.

 Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město sedmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.