Legendy Richarda Švandrlíka zhlédnou návštěvníci v mariánskolázeňském muzeu

Chystaná výstava Richarda Švandrlíka nese název Legendy s podtextem – včera, dnes i zítra. Návštěvníci se mohou těšit na portréty známých osobností z minulosti i přítomnosti. Výstava bude otevřena v úterý 4. srpna. Slavnostní vernisáž  za účasti autora se uskuteční v úterý 11. srpna.

Své grafiky tvoří autor ve stylu Pop art, Retro, Psychedelic a podobně. Jeho tvorba je ovlivněna hudbou, častokrát na portrétech zachycuje oblíbené hudebníky, jako byli například Jimi Hendrix, Frank Zappa nebo Bob Marley. Z výtvarného světa ho ovlivnil především český secesní malíř Alfons Mucha a britský výtvarník Alan Aldridge, který se proslavil tvorbou plakátů a obalů na desky pro takové skupiny jako byly The Beatles nebo The Who. Přijďte si prohlédnout zajímavé portréty v pestrých barvách ohraničených tmavou konturou se zajímavými dekorativními prvky. Výstavu bude možné navštívit od úterý 4. srpna 2020 do neděle 30. srpna.

Richard Švandrlík

(*1960 Mariánské Lázně)

Richard Švandrlík, syn významného místního historika Ing. Richarda Švandrlíka, již jako šestiletý navštěvoval kurzy olejomalby u Vítězslava Eibla, akademického sochaře a pedagoga v tehdejší Lidové škole umění. V Mariánských Lázních žil R. Švandrlík do roku 1976, kdy se přestěhoval do Prahy. V roce 1980, ve svých 20 letech, emigroval do Německa, kde žije doposud.