Kromě unikátního mýdla testují v sokolovském SOAPu horkou novinku, tuhé šampony

Před nedávnem uvedla sokolovská firma SOAP na trh unikátní mýdlo. To obsahuje speciální účinnou antibakteriální přísadu a nanostříbro. Není tedy divu, že si mýdlo mezi lidmi získalo během krátké doby oblibu. SOAP je navíc prvním výrobcem v Evropě, kterému se povedlo podobnou recepturu při průmyslové výrobě použít. Vzniklo jako reakce na zvýšenou poptávku po hygienicko-dezinfekčních prostředcích při koronavirové krizi. U zákazníků však našlo místo i po skončení karantény. Sokolovská firma ale na trh dodává i další zajímavé produkty. Kromě běžných toaletních nebo tradičních jádrových mýdel před nedávnem začali s testováním velmi žádaných tuhých šamponů, které by se mohly dostat na trh v průběhu čtrnácti dnů. Další zajímavostí firmy také je možnost zakázkové výroby mýdla s vybranou vůní. Mnozí ani netuší, když tráví dovolenou v hotelu v cizině, že používané hotelové mýdlo je vyrobeno právě v sokolovském SOAPu.

O unikátním mýdle, jeho výrobě nebo třeba o tom, kam až se výrobky vyvážejí, si Živé Chebsko povídalo s ředitelkou firmy SOAP Gabrielou Mezkovou.

Představila byste našim čtenářům novinku, unikátní mýdlo, které jste uvedli před nedávnem na trh?

Jde o mýdlo s antibakteriálním účinkem, které kombinuje speciální účinnou antibakteriální přísadu a nanostříbro.  Společnost SOAP Sokolo je tak vůbec prvním výrobcem v Evropě, kterému se povedlo podobnou recepturu při průmyslové výrobě použít.

Nová hygienická mýdla mají za sebou jak laboratorní testy, tak zkoušky se skupinou dobrovolníků, při kterých se, vedle explicitních dat, vyhodnocují také subjektivní dojmy uživatelů s cílem dosáhnout ideálně vyvážené podoby mýdla. Právě ty trvaly na celém vývoji nejdéle.

Ředitelka firmy SOAP Gabriela Mezková

Jaké byly počátky vaší firmy?

Společnost Soap Sokolov vznikla jako společný projekt Sokolovské uhelné a firmy Krufin. V Krufinu se mýdla již dříve vyráběla a jelikož majitelé viděli ve výrobě tuhých kosmetických mýdel velký potenciál, rozhodli se spojit síly a realizovat projekt velké průmyslové mýdlárny.

Co vše vyrábíte?

V současné době se soustředíme na zakázkovou výrobu jak toaletních, tak i pracích a hotelových mýdel pro velké obchodní partnery v tuzemsku i zahraničí.  Jsme schopni vyrobit mýdlo dle různých požadavků (extrakty, tvar, vůně, kvalita, cena, atd.). Umíme vyrábět mýdla z různých speciálních druhů materiálů a před nedávnem jsme úspěšně otestovali výrobu tuhých šampónů, které jsou v současnosti trendem.

Čím je vaše výroba specifická – jedinečná?

Jsme jediný velký průmyslový výrobce mýdel v Česku. Zároveň jsme jedním z nejmodernějších závodů svého druhu v Evropě.

Kolik lidí zaměstnáváte?

V současnosti se to pohybuje mezi 20 a 30 lidmi.

Dodáváte jen na tuzemský trh, nebo i do zahraničí? Do jaké nejvzdálenější země putují vaše výrobky?

Odbyt řešíme převážně modelem B2B. Dostávají se naše mýdla skrz naše obchodní partnery nejen na český trh, ale i na slovenský, německý, polský, italský, chorvatský a britský trh a do pobaltských států. V jednání jsou zákazníci na Ukrajině a v Rusku.

Jaká vůně je aktuálně nejžádanější?

Přestože spolupracujeme s předními světovými výrobci parfemací, kterých je nepřeberné množství, stálicemi jsou a zatím zůstávají svěží aloe vera, příjemné mandle s mlékem a jemný zelený čaj.  

V nedávné době jste uvedli na trh unikátní mýdlo, co vás k tomu vedlo?

Jde o unikátní hygienické mýdlo s antibakteriální přísadou a koloidním stříbrem, které je díky svým vlastnostem reakcí na „dobu koronavirovou“.

Je vhodné pro všechny? Dospělé i pro malé děti?

Toto mýdlo bylo vyvinuto pro každodenní používání nejen na mytí rukou, ale i na pokožku celého těla. Vzhledem k obsaženým aktivním složkám je toto mýdlo možné používat i pro děti, avšak od tří let.