Nová kniha ukáže krásy Chebska z výšky

V české republice vzniká první ucelená edice knih zaměřující se na přiblížení krás jednotlivých regionů z ptačí perspektivy. Tyto knihy jsou plné neopakovatelných pohledů na známá místa i neznámá zákoutí.

Foto: Ilustrační

Nyní CBS Nakladatelství začíná mapovat region Chebska. „V současné době probíhají přípravy a sběr informací pro knihu leteckých fotografií Chebsko z nebe,“ říká obchodní ředitelka Blanka Imramovská.

Dominanty regionu na jednom místě

Lidé se můžou těšit na letecké snímky, které pravděpodobně ještě nikdy neviděli. Kniha zachytí krásy jen krásy Chebu, ale i Aše a nebo Mariánských Lázní. „Vedle toho budou k vidění i pohledy, které se vám běžně nenaskytnou. Uvidíte například léčivé prameny lázeňských měst či zříceninu hrady Kynžvart,“ popisuje projektová manažerka Kateřina Pášmová.

„V současné době se pohybuji na Chebsku a sbírám potřebné podklady, všímám si krajiny, zajímavostí i dominant regionu. Největší pikantnosti, které se mnohdy skrývají v útrobách kraje, ale znají většinou jen místní. Jejich rady a doporučení jsou proto pro nás při tvorbě knihy velmi cenné,“ dodává Kateřina Pášmová.

Česko jako pohádková země

Fotografie v knize jsou pořízené především z letadla. „Po několikaletém létání nad Slovenskem jsem se rozhodl v roce 2012 začít objevovat z nebe i Česko. Musím uznat, že je to úplně jiná krajina než naše hornaté a bouřlivé Slovensko. Česko mi připadá jako pohádková země. Z nebe jsou vidět malebné vesničky a návsi s jezírky, o kus dál zase nádherné zámečky nebo dominantní hrady. Do české krajiny jsem se opravdu zamiloval,“ říká majitel firmy, pilot a fotograf Milan Paprčka. Kniha leteckých fotografií Chebsko z nebe vyjde v první polovině příštího roku.