Postrach chebských provozoven už sedí ve vazbě

Během čtyř dnů měl krást v jedné z chebských pekáren, restauraci i autě. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního dvacetiletého mladíka, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Mladík měl během čtyř dnů vniknout do několika objektů či zaparkovaných vozidel v Chebu. „Nejdříve měl vniknout do areálu výrobce pečiva, odkud se měl dostat do prodejny. V té měl najít odemčenou příruční pokladnu a z té odcizit finanční hotovost. Při odchodu z prodejny měl ještě odcizit na věšáku pověšenou dámskou bundu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

 Poté si měl vyhlédnout zaparkovaného vozidlo. „Také do něj měl vniknout a odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Měl totiž vzít například víko od nádrže, dioptrické brýle s pouzdrem, svazek klíčů, ovládání od garážových vrat či zubní protézu,“ informoval mluvčí.

 Následující den měl v nočních hodinách poničit bezpečnostní mříž a vniknout do restauračního zařízení. „To měl prohledat a nakonec z něj odcizit finanční hotovost, několik lahví alkoholu, mobilní telefon, tablet či kasírovací peněženky,“ doplnil Jakub Kopřiva.

 Vniknout se snažil také do jedné z místních kaváren, ovšem to se mu nakonec nepodařilo a pouze poškodil okno a dveře. Stejně dopadl, když chtěl vniknout do provozovny jedné z restaurací. Opět pouze poškodil dveře.

 Svým jednáním měl mladík způsobit celkovou škodu téměř 110 tisíc korun.

 V úterý 21. července byl po provedených šetřeních dvacetiletý muž policisty zadržen.

V případě prokázání viny hrozí muži za způsobenou větší škodu trest odnětí svobody až na pět let.