Tip na výlet: Setkání v Schönsee.  Češi a Němci se setkají na pikniku s hudbou

V malebném bavorském městečku Schönsee se chystá sousedské setkání s jazzem a národními specialitami. Centrum Bavaria Bohemia zve ve středu 22. července od 17.30 do 20 hodin na piknik s hudbou, který se bude konat u koupaliště Moorbad v Schönsee.     

Ilustrační foto: J. Riess

Češi a Němci z regionu jsou zváni na setkání pod širým nebem. „Prosíme účastníky, aby si přinesli koše s malým občerstvením a nápoji,“ uvedla Ivana Danisch z Centra Bavaria Bohemia.“Louka se tak promění v prostřený rozmanitý stůl s kulinářskými lahůdkami, kde budou mít Češi možnost ochutnat bavorské speciality a Bavoři zase ty české, abychom tak své sousedy mohli poznat i z jiné perspektivy,“ informovala.

Hudební doprovod zajistí moravská jazzová skupina „Jazz Base“, která celý večer orámuje příjemnou hudbou s jemnými tóny. Návštěvníci budou mít možnost si přímo na místě zakoupit u spolku Bavaria Bohemia e. V. studené nápoje a nanuky.

Tato akce se koná v rámci projektu „Kultura bez hranic – setkávání Čechy-Bavorsko“ za podpory Česko-německého fondu budoucnosti a okresu Schwandorf. Vstupné je zdarma, dobrovolné příspěvky jsou vítány.

Za špatného počasí se akce nekoná.

Schönsee leží ve středu oblasti okolo města Schönsee. Východní část okresu Schwandorf s městem Schönsee, obcemi Stadlern a Weiding leží sice stranou dopravních os, je však díky své vzácné přírodní krajině, bohatství lesů, poloze ve výšce do 900 m a půvabné krajině oblíbeným cílem dovolených a výletů s cca. 1000 lůžky pro hosty.