Dopravní nehodu řidič nepřežil

K tragické dopravní nehodě nedaleko Hazlova spěchaly všechny složky IZS. Osobní auto narazilo v pondělí 20. července krátce před 18 hodinou do stromu. Řidič na místě svým zraněním podlehl.

„K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí 20. července 2020 v odpoledních hodinách na silnici poblíž obce Hazlov na Chebsku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „K té mělo dojít tak, že řidič osobního automobilu značky Mercedes, který jel ve směru z Františkových Lázní na Aš, z dosud nezjištěných příčin přejel s automobilem do protisměru. Následně měl vyjet mimo silnici a vozidlem narazit do stromu. Při dopravní nehodě utrpěl osmapadesátiletý řidič zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ doplnil.

“ Přivolaní hasiči nalezli kousek od havarovaného auta tělo řidiče bez známek života. Hasiči zajistili místo nehody, asistovali odtahové službě při naložení auta a postarali se o úklid vozovky od trosek po nehodě,“ sdělil mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal.

 Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla pozemní komunikace několik hodin uzavřena.

Zasahující jednotky: HZS Aš (CAS 20 T815), JSDH Hazlov (CAS 25 Š706), JSDH Libá (CAS 24 L101)

Ve stejný den a přibližně stejný čas zasahovali hasiči spolu s policisty a záchranáři u další vážné dopravní nehody.“ Ta se stala na silnici mezi Chebem a Dolním Žandovem. Zde se srazilo osobní auto a motorka. Při nehodě se zranily dvě osoby, hasiči na žádost záchranné služby připravili prostor pro přistání vrtulníku,“ upřesnil Martin Kasal. Také zde byl provoz na silnici po dobu záchranných prací omezený.

Zasahující jednotky: HZS Mariánské Lázně (CAS 20 Scania), JSDH Dolní Žandov (CAS 24 T815)

Foto: HZS Karlovarského kraje