V kraji využívá výhody Senior Pasu přes 17,5 tisíce lidí

Prožívat aktivně podzim života se svou rodinou a přáteli umožňuje slevová karta Senior Pas, kterou v regionu využívá na 17 530 osob ve věku nad 55 let. Slevy lze čerpat nejenom na služby či zboží v oblasti zdravotnictví, ale zvýhodněné nabídky platí rovněž pro vybrané kulturní instituce, sportovní a wellness zařízení nebo například vzdělávací organizace.  Do infocenter po celém regionu byl rozvezen aktuální katalog poskytovatelů slev. Brožuru najdete také na obecních a městských úřadech a k dispozici jí mají i seniorské kluby.

Ilustrační foto: pasja1000

Karlovarský kraj vstoupil do projektu Senior Pas již v roce 2017. „Jsem rád, že se situace ohledně koronaviru postupně uklidňuje a senioři, kteří se museli doposud zdržovat doma, budou opět moci naplno využívat výhod slevové karty. Od počátku se snažíme podporovat aktivní stáří, chceme, aby lidé v důchodovém věku měli radost ze života a nepodléhali chmurám, které s sebou stáří často přináší. S tím samozřejmě souvisí i postupné rozšiřování nabídky služeb, na něž mohou čerpat nejrůznější výhody. V současnosti u nás evidujeme na 286 poskytovatelů slev,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Přehled o poskytovaných slevách lze získat také prostřednictvím mobilní aplikace. Ta je dostupná zdarma pro operační systémy Android a iOS a pokud není v blízkosti internetové připojení, funguje i v režimu offline. Její výhodou je, že seniora upozorní na nejbližší poskytovatele slev v jeho okolí, ukáže mu polohu na mapě, včetně  otevírací doby, což se hodí například při výletech či dovolených.  Karlovarský kraj zároveň chystá 3 velké informační roadshow, během kterých zájemcům připomene, jaké výhody Senior Pas přináší, pomůže s registrací a s instalací mobilní aplikace.

Nabídka aktivit pro seniory z našeho regionu se však neomezuje pouze na výhody spojené s využíváním slevové karty. Již nyní Karlovarský kraj připravuje celou řadu vzdělávacích akcí, na které se senioři mohou těšit na podzim letošního roku. V plánu jsou kurzy bezpečnosti, díky nimž se dozví, jak se chránit před podvodníky, zloději a násilníky. Přichystány budou také zdravotní semináře, zaměřené na správnou životosprávu a pohybová cvičení, nebo semináře v dopravě, které připomenou zásady bezpečného chování v silničním provozu. Senioři nepřijdou ani o oblíbené tréninky paměti. „Zároveň bych chtěl všechny co nejsrdečněji pozvat na oslavu Mezinárodního dne seniorů, která se letos uskuteční ve čtvrtek 1. října v Chebu a Chodově. Připraven bude opět bohatý kulturní program, plný tance, hudby a zábavy. Věřím, že si společně užijeme příjemné odpoledne tak jako vloni v Ostrově a Kraslicích,“ doplnil hejtman Petr Kubis.