Zloděj si z provozovny odnesl  hudební nástroje a reproduktory 

Peníze, hudební nástroje i reproduktory  si odnesl zloděj z jedné z chebských provozoven.  Teď mu hrozí v případě odsouzení až osm let za mřížemi.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního šestatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

„Takového jednání se měl dopustit koncem dubna tohoto roku v Chebu,“ sdělila policejní mluvčí Eva Valtová. „V odpoledních hodinách měl obviněný muž vniknout do místní provozovny. Po prohledání sklepních prostor domu měl odcizit finanční hotovost, hudební nástroje a reproduktory. Odcizené věci měl poté prodat a získané finanční prostředky použít pro vlastní potřebu,“ uvedla. Poškozené společnosti způsobil škodu kolem 11 tisíc korun.

„Pro policisty však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen,“ upřesnila mluvčí. Mimo jiné se takového jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.